jul
12

Welke verzekering vergoed het steriliseren van mijn hond?

Wanneer je een verzekering voor je hond afsluit heb je veel verschillende opties. Zo kun je bij een hondenverzekering net als wij verschillende aanvullende verzekeringen kiezen. Wanneer je een teef hebt en je vindt het vervelend dat ze loops is. Kun je ervoor kiezen om je hond in een vroeg stadium te laten steriliseren. Dit voorkomt ook de kans op eventuele zwangerschap. Als je niet van plan bent om pups te krijgen is sterilisatie een serieuze overweging.

Kosten voor een sterilisatie van je hond

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om je hond te laten steriliseren komen hier natuurlijk ook de nodige kosten bij kijken. Wanneer je je hond hebt verzekerd kan het zijn dat je verzekering de kosten of een gedeelte van de kosten voor een sterilisatie vergoed. Wanneer je een basisverzekering voor je hond hebt afgesloten worden deze kosten niet vergoed. Om de kosten voor een sterilisatie vergoed te krijgen door je hondenverzekering heb je een hondenverzekering inclusief sterilisatie nodig. Dit is een aanvullende verzekering bovenop je basisverzekering. De kosten voor een aanvullende verzekering kunnen variëren tussen de €8,- & €12,-. De verschillen hebben te maken met de grote en het gewicht van je hond.

Overzicht kosten sterilisatie hond

Gemiddeld worden de volgende prijzen gehanteerd voor sterilisatie bij een hond:

Gewicht van de hond                    Gemiddelde vanafprijs                  Gemiddelde tot prijs

tot 10 kg                                           € 150,-                                               € 400,-

10 tot 20 kg                                      € 170,-                                               € 450,-

20 tot 30 kg                                      € 200,-                                               € 500,-

30 tot 40 kg                                      € 220,-                                               € 600,-

40 tot 50 kg                                      € 300,-                                               € 650,-

vanaf 50 kg                                      € 350,-                                               € 700,-

*Dit zijn gemiddelde kosten, de exacte kosten kunnen per dierenarts verschillen. Het is daarom raadzaam om vooraf bij jouw dierenarts te informeren wat de kosten zijn voor het steriliseren van je hond. Op deze manier kom je niet voor een verrassing te staan.

Vergoed mijn hondenverzekering ook schade aan andere honden?

Dit is een hele logische vraag, bestaat het eigenlijk een hond gebeten door andere hond verzekering? Wanneer je hond schade aanricht aan een andere hond ben jij als hondenbezitter verantwoordelijk voor de kosten die hieruit voortvloeien. Uiteraard is het ontzettend vervelend dat zoiets gebeurt, maar helaas kan het altijd. Honden kunnen ook ruzie maken dus kunnen ook schade aanrichten. Wanneer je hond schade aanricht aan een andere hond kun je geen aanspraak maken op je hondenverzekering. Deze hondenverzekering die dekt alleen medische kosten voor je eigen hond.

Wa verzekering

Wanneer jouw hond dus een andere hond bijt, worden deze kosten verhaalt op jouw wa verzekering. Omdat jij als hondenbezitter verantwoordelijk bent voor de daden van jouw hond. Uiteraard zijn hier ook uitzonderingen in, wanneer je hond bijvoorbeeld dusdanig wordt uitgedaagd gelden andere regels. Een wa verzekering is niet verplicht in Nederland maar wel erg handig. Wanneer je niet verzekerd bent en jij toch aansprakelijk bent kunnen deze kosten aardig in de papieren lopen.