mei
06

Wat vergoedt mijn hondenverzekering?

Wanneer je net een hond hebt aangeschaft uit bijvoorbeeld het asiel of een pup uit een nestje. Is het niet vreemd om eens goed na te denken om je hond te verzekeren. Bij ons als mensen is een verzekering heel vanzelfsprekend en zelfs verplicht. Maar voor honden is dit niet zo. De kosten van verschillende operaties kunnen flink oplopen tot duizenden euro’s.

Wel of niet verzekeren

Wanneer je een hond hebt is het logisch dat je twijfelt over het afsluiten van een hondenverzekering. Toch spookt het door je hoofd dat het heel goed mogelijk is dat je een verzekering ‘voor niets’ hebt afgesloten wanneer je hond de 1e 10 jaar van zijn leven niets overkomt. Toch is het gevaarlijk om deze gok te nemen.

Een hondenverzekering vergoed meer dan alleen medische ingrepen

Uiteraard is het vergoeden van een medische ingreep de hoofdzaak van een verzekering. De kosten van een operatie zijn voor veel mensen niet plotseling op te hoesten. Daarom vragen veel mensen zich af vergoed mijn hondenverzekering sterilisatie, maar dit geldt voor veel meer medische ingrepen.

Laten we eerlijk zijn, de kosten van bepaalde operaties kun je ook van op vakantie. Het welzijn van je hond gaat natuurlijk voor alles en mocht het zover komen zal je dit voor je hond doen. Maar er komen veel meer kosten kijken dan alleen de operatie zelf.

Hondenverzekering zonder eigen risico

Wanneer je kiest voor een hondenverzekering zonder eigen risico kunnen de maandelijkse kosten een stukje hoger liggen dan wanneer je een verzekering hebt met eigen risico. Houd alleen wel rekening met het feit dat een verzekering ook medische nazorg vergoed. Wanneer je hond een bepaalde voedselallergie heeft, dan kan het heel goed zo zijn dat hij de rest van zijn leven aangepaste voeding moet hebben. De kosten voor aangepaste voeding liggen vaak een stuk hoger dan de normale brokken uit de supermarkt. Wanneer je dan een verzekering hebt met een eigen risico zal dit betekenen dat je elke keer een deel van deze aangepaste voeding zelf zou moeten betalen.

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een hondenverzekering?

Let daarom goed op wanneer je een verzekering afsluit of je kiest voor een verzekering met eigen risico of een verzekering zonder eigen risico. Ook is het belangrijk dat je weet waarvoor je je hond wilt verzekeren. Elke hondenverzekering vergoed andere behandelingen. Het is dus belangrijk dat je goed uitzoekt welke hondenverzekering geschikt is voor jouw hond. Het zal natuurlijk ontzettend vervelend zijn wanneer je een verzekering hebt die bepaalde kosten niet dekt. Waardoor jij met torenhoge rekeningen komt te zitten die je misschien helemaal niet kunt betalen.

Je kan verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Op deze manier kun je aangeven wat voor jouw hond van belang is. Zo is er altijd een verzekering die aansluit op de behoeften van jouw hond.