mei
27

Schoenen voor kinderen 0 tot 3 jaar

kinderen 0 tot 3 jaar
Misschien heeft u er nooit bij stil gestaan, maar het wel of niet dragen van sokjes bij uw baby is belangrijk. Het beste is om de voetjes van uw baby onbekleed te laten, ze bewegen dan beter. Het geeft niet als ze wat koud aanvoelen. De dikke laag onderhuids vetweefsel, die bij alle kinderen aanwezig is, beschermt in het algemeen voldoende.
Gaat u toch sokjes aandoen, let er dan op dat de teentjes niet teveel worden samengeknepen. Dit kan evt. schade aan het model van het voetje opleveren en daarmee nadelig zijn voor de ontwikkeling. Sokjes moeten het voetje voldoende ruimte geven, de grijp- en klauwbewegingen van de tenen mogen niet belemmerd worden.
Het is altijd goed om de voetjes van uw baby in de gaten te houden. Zo kunnen kleine irritaties, vlekjes of blaren aanleiding geven om er door een deskundige naar te laten kijken.
Perfect voor baby┬┤s vanaf ongeveer 3 maanden zijn lederen babyslofjes, bijv. van het merk Baby Paws. Wanneer uw baby de eerste stapjes zet, bent u al gauw geneigd de eerste schoentjes te kopen. De gedachte is leuk, maar heeft uw baby al echt schoentjes nodig. Deze vraag is simpel te beantwoorden; eigenlijk niet.

Pas wanneer uw kind zelfstandig buiten kan lopen, heeft het schoenen nodig. De beste schoen voor uw kind is en blijft nml een blote voet; een schoen is eigenlijk niets anders dan een noodzakelijk kwaad.

Er ontstaat vaak ongerustheid bij ouders wanneer een kind gaat lopen en het loopt op de tenen en de hielen niet op de grond krijgt. Uit onderzoek is gebleken dat er dan meestal geen afwijkingen zijn. Het verschijnsel duurt in de regel 3 tot 6 maanden, waarna normaal hielcontact ontstaat.
Mocht het echter dan nog niet goed gaan, dan is het in de meeste gevallen zo dat men tot het 3e levensjaar wacht om er evt iets aan te doen.