okt
12

3 veel gemaakte fouten bij het gebruik van een krultang

Krullen in je haar geven je een romantische en vrouwelijke look. Ben je ook regelmatig bezig met het krullen van je haar? Als je het gevoel hebt dat je haar beschadigd raakt door het krullen, dan kan het zijn dat je iets fout doet. Dit is zelfs mogelijk als je beschikt over beste krultang. Wij geven je drie veelgemaakte fouten bij het gebruik van een krultang.

  1. Krultang te lang in het haar
    Een grote fout die veel vrouwen maken, is dat ze de krultang te lang in hun haar houden. Hierdoor zal je haar sneller beschadigd raken en in sommige gevallen is het zelfs mogelijk dat je haar gaat verbranden. Let hier daarom goed op. Als je de tang langer in je haar houdt, betekent dit niet dat de krul mooier wordt of langer blijft zitten. Een goede tip is om je haar goed te verdelen over de krultang. Als je haar goed verdeeld is over de tang, is het met een goede krultang niet nodig om het langer dan 30 seconden in je haar te houden. Let hier goed op, het zou jammer zijn als je haar zou verschroeien omdat je de tang er te lang in hebt gehouden.
  2. Te hoge temperatuur
    Veel vrouwen die beginnen met het krullen van hun haar, zetten de krultang op de hoogste temperatuur. Dit is niet voor iedereen verstandig. Natuurlijk zal een krultang met een hogere temperatuur je haar sneller krullen, maar het zal de gezondheid van je haar niet ten goede komen. Zorg er daarom voor dat je altijd begint met de laagste temperatuur. Probeer deze voorzichtig op een kleine lok uit. Gaat dit goed? Dan kun je ervoor kiezen om de temperatuur te verhogen. Als je dun of beschadigd haar hebt, is het verstandig om niet te kiezen voor de hoogste temperatuur. Je haar is in deze gevallen namelijk gevoeliger voor de warmte van de krultang.
  3. Te vaak
    Het is prachtig om dagelijks te beschikken over een bos krullen. Het is echter niet verstandig om dagelijks je haar te krullen. Het is aan te raden om je haar ook af en toe wat tijd te geven om te herstellen.