mei
07

Kinderen 7 jaar en ouder kopen van nieuwe schoenen

schoenenwinkel ervaringen Kinderen 7 jaar en ouder

Op het moment dat u schoenen voor uw kinderen gaat kopen, komt er een aantal zaken om de hoek kijken die belangrijk zijn bij het maken van de juiste keuze. Een kind krijgt op deze leeftijd een eigen smaak. En wordt beinvloed door vriendjes en vriendinnetjes. Om erbij te horen is het namelijk erg belangrijk datgene te dragen wat zij ook dragen. Op zich is dit natuurlijk heel begrijpelijk en ook u wilt dat uw kind zich gelukkig voelt.

Het is ten allen tijden belangrijk dat schoenen goed passen. Een schoen moet in de lengte 1 tot 1,5 cm overschot hebben. Daarnaast is de breedte belangrijk. Als uw kind te brede dan wel te smalle schoenen draagt, heeft dit gevolgen met name voor de tenen.

Te brede schoenen kunnen ervoor zorgen dat de tenen gaan spreiden. Er ontstaat dan de zogenaamde spreidvoet. Een ander gevaar van te brede schoenen is, dat u het idee krijgt dat uw kind te grote schoenen draagt. U past dan 1 a 2 maten kleinere schoenen, welke niet meer te breed zijn maar wel veel te klein. U kunt ervan uitgaan dat de voeten dan in korte tijd kunnen vervormen.

Bij te kleine schoenen kunnen de volgende afwijkingen ontstaan:
· Hellux valgus (knokkel bij de grote teen)
· Hamertenen
· Likdoorns
· Drukplekken

Te smalle schoenen hebben in eerste aanleg dezelfde afwijkingen tot gevolg als bij te brede schoenen. Een bijkomend probleem van brede voeten echter, is dat uw kind in de regel geen enkel gemiddelde schoen zal passen. U zult dan de neiging hebben om 1 a 2 maten grotere schoenen te passen, omdat deze dan wel goed zitten. Maar dat zijn natuurlijk nog steeds veel te grote schoenen.

Houdt u er rekening mee dat wanneer uw kind een schoen mooi vindt, hij deze ook altijd lekker vindt zitten.

Bij jongens van rond de 12 jaar hoort men vaak de klacht dat hij pijn heeft onder de hiel. Dit heet het zogenaamde hielspoor. Een hielspoor ontstaat op het punt, waar het voet zoolvlies zich inplant in het hielbeen. Op deze leeftijd wordt er een nieuw vlies aangelegd wat een pijn kan veroorzaken op de hele plek met een uitstraling door de hele voet. Daarnaast treedt het op bij doorzakkende voeten. Door de voortdurende druk en trek ontstaat een bot woekering. De pijn kan bestreden worden door het inbrengen van een dikte in de hiel van de schoen van plm 5 mm, een talonet.